Вплив Mondra на навколишнє середовище

4 Екологічні показники - що вони означають?

ВСТУП ДО ЕКОЛОГІЧНИХ ВПЛИВІВ

Заповнюючи LCA, ви можете розрахувати багато, багато різних впливів. Наприклад, дивлячись на метали, ви можете помітити отруєння водних шляхів у результаті обробки, але це не дуже стосується їжі. Ми вибрали 4 ключові впливи, які пояснюються на цій та наступній сторінках, досліджуючи, що це таке, а також як і чому ми їх вимірюємо. Ми дотримуємося набору стандартів у науковому документі Оксфордського університету, який тепер містить HESTIA, її цифрова еволюція.



КАРБОН

ЩО?

Вимірювання парникових газів (ПГ), які викидаються під час створення продукту. ПГ утримують тепло в нашій атмосфері та спонукають до зміни клімату, як теплиця для ваших рослин. Одними з найбільших винуватців є вуглекислий газ (CO2), метан (CH4) і закис азоту (N2O).

ЯК?

Ми підсумовуємо всі викиди парникових газів із ферми до полиці супермаркету включно. Ми вимірюємо викиди парникових газів за допомогою грамів еквіваленту вуглекислого газу, або г CO2 (екв). Розраховано за допомогою факторів характеристики МГЕЗК (2013) зі зворотним зв’язком клімату та вуглецю.

ЧОМУ?

ПГ є головною рушійною силою зміни клімату, яка розглядається багатьма організаціями, включаючи Всесвітній економічний форум (ВЕФ) і HESTIA, як екологічна проблема найвищого пріоритету, з якою ми стикаємося.



ВОДОВИКОРИСТАННЯ

ЩО?

Технічно це міра дефіциту води. Ми не тільки підраховуємо, скільки прісної води використовується, але також і те, де вона витягується з-під землі, а потім множимо це на число на основі того, наскільки дефіцит прісної води є в цьому місці.

ЯК?

Ми збираємо всю необхідну воду, будь то зрошення в полі, вода, яка додається до продукту під час обробки, або вода, яка використовується для очищення машини обробки. Це помножено на фактори, визначені моделлю AWARE, розробленою WULCA. Ми повідомляємо це в «еквіваленті літрів» або L-екв.

ЧОМУ?

До 2030 року 700 мільйонів людей у всьому світі можуть залишитися без домів через гостру нестачу води. Всесвітній економічний форум (ВЕФ) назвав дефіцит води найбільш ймовірною та вагомою суспільною проблемою у своєму звіті про глобальні ризики за 2020 рік.



ЗАБРУДНЕННЯ ВОД (ЕВТРОФІКАЦІЯ)

ЩО?

Забруднення нашої води – це зокрема: евтрофікація. Ви коли-небудь бачили зелений ставок? Це часто евтрофікація. Добрива або тваринні фекалії стікають з полів, багаті поживними речовинами, в озера та річки. Мікророслинам, які називаються водоростями, це подобається! Вони дичавіють і позбавляють тих, хто знаходиться під поверхнею, кисень і сонячне світло.

ЯК?

Усюди, де «евтрофні» речовини можуть викидатися у водні шляхи, ми їх додаємо. В основному це на фермі. Є багато типів евтрофних речовин, тому ми використовуємо еквівалентну міру, цього разу фосфатні еквіваленти: PO4 3-екв. Для розрахунку ми використовуємо базовий метод CML-IA (2016).

ЧОМУ?

Їжа, яку ми їмо, створює 78% усієї евтрофікації у світі. Це чудовий показник побічних ефектів інтенсивного землеробства, чудовий барометр покращення.



БІОРІЗНОМАНІТТЯ

ЩО?

Біорізноманіття є показником кожного окремого створіння, квітки та повзучого в регіоні. Ми вимірюємо ризик втрати цілих видів, спричинений зміною землекористування, здійсненою для вирощування їжі (знищення середовища проживання). Втрата виду означає зменшення біорізноманіття, що означає зниження стабільності природного світу.

ЯК?

Це все про ферму. Ми беремо землю, яка використовується для вирощування продукції або розведення тварин, зазначаючи, де вона знаходиться на планеті. Це зіставляється з екорегіонами, які вказують на те, наскільки біорізноманітним є регіон, де відбувається сільське господарство. Для моделювання цього ми використовуємо підхід характеристики LC-Impact.

ЧОМУ?

WWF вважає втрату біорізноманіття найбільш пріоритетною екологічною катастрофою, з якою стикається людство. Ми повністю покладаємося на стабільну біосферу, щоб прогодувати людство.


Щоб дізнатися більше, зв’яжіться з нами за адресою hello@mondra.com . Крім того, поспілкуйтеся з нашими консультантами онлайн за допомогою функції чату в нижньому правому куті цієї сторінки