Mondra Global Limited - Algemene voorwaarden

Mondra Global Limited - Algemene voorwaarden


Wij vestigen uw aandacht in het bijzonder op de bepalingen van artikel 11 (Beperking van aansprakelijkheid).

1. Inleiding

1.1 Mondra Global Limited (bedrijfsnummer 12485878) (Mondra of wij/ons/onze) is een bedrijf dat is geregistreerd in Engeland en Wales en ons geregistreerde kantoor is gevestigd op 11th Floor, DMH Stallard, New Fetter Lane, 6 New Street Square, Londen, Verenigd Koninkrijk, EC4A 3BF. Wij beheren de website mondra.com (het Platform).

1.2 Deze algemene voorwaarden (Voorwaarden) zijn van toepassing op de levering van Diensten door Mondra aan U. Ze zijn van toepassing met uitsluiting van alle andere voorwaarden die U wilt opleggen of opnemen, of die impliciet zijn door de wet, handelsgewoonte, praktijk of gang van zaken.

1.3 Artikel 17 geeft een uitleg van de betekenis van de in deze Voorwaarden met hoofdletters geschreven begrippen.

2. Totstandkoming van de Overeenkomst

2.1 Wanneer u zich registreert op het Platform, wordt u gevraagd om uw gegevens en de gegevens van de Sites in te dienen met betrekking tot welke u de Services wilt ontvangen. Het indienen van uw gegevens en de gegevens van Sites vertegenwoordigt een aanbod om de Services te ontvangen onderworpen aan deze Voorwaarden.

2.2 Als Mondra uw aanbod uit artikel 2.1 accepteert en uw gegevens via het platform heeft ontvangen, sturen wij u een e-mail (e-mailbevestiging) om te bevestigen wanneer Mondra de diensten kan gaan leveren (de startdatum van de diensten).

2.3 Indien Mondra om welke reden dan ook niet in staat is om de Diensten aan U te leveren, zullen wij U hiervan per e-mail op de hoogte stellen en zullen wij Uw verzoek (gedaan onder clausule 2.1) niet verder verwerken.

2.4 De overeenkomst tussen U en Mondra voor de levering van de Diensten bestaat uit de E-mailbevestiging en deze Voorwaarden (Overeenkomst).

3. Inwerkingtreding en looptijd

3.1 De Overeenkomst komt tot stand op de datum van de e-mail van Mondra zoals beschreven in clausule 2.2.

3.2 Tenzij de Overeenkomst eerder wordt beëindigd overeenkomstig artikel 12 of dit artikel, blijft de Overeenkomst van kracht totdat deze door één partij wordt beëindigd, waarbij de andere partij ten minste 30 dagen van tevoren op de hoogte wordt gesteld van de beëindiging van de Overeenkomst.

4. Onze diensten

4.1 Mondra zal de Diensten aan U leveren, met inachtneming van de redelijke zorg en kunde, vanaf de Startdatum van de Diensten.

4.2 Bij het sluiten van de Overeenkomst overeenkomstig clausule 2.2 verleent Mondra U een niet-exclusief, niet-overdraagbaar recht en licentie, zonder het recht om sublicenties te verlenen, om de Geautoriseerde Gebruikers toe te staan de Diensten gedurende de Looptijd uitsluitend voor Uw interne bedrijfsvoering te gebruiken.

4.3 De toezegging in clausule 4.1 is niet van toepassing op de mate van non-conformiteit die wordt veroorzaakt door gebruik van de Services in strijd met de instructies van Mondra, of wijziging of aanpassing van de Services door een andere partij dan Mondra of Mondra's naar behoren gemachtigde contractanten of agenten. Indien de Services niet voldoen aan de voorgaande toezegging, zal Mondra, op eigen kosten, alle redelijke commerciële inspanningen leveren om een dergelijke non-conformiteit onmiddellijk te corrigeren of U een alternatieve manier bieden om de gewenste prestatie te bereiken. Een dergelijke correctie of vervanging vormt Uw enige en exclusieve rechtsmiddel voor enige schending van de toezegging uiteengezet in clausule 4.1 met betrekking tot de Services.

4.4 Mondra zal commercieel redelijke inspanningen leveren om de Diensten 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar te stellen, met uitzondering van:
(A) gepland onderhoud uitgevoerd tijdens het maximale onderhoudsvenster van 18.00 uur tot 08.00 uur Britse tijd; en

(B) ongepland onderhoud, op voorwaarde dat Mondra zich redelijkerwijs heeft ingespannen om U ten minste 6 Normale Kantooruren van tevoren op de hoogte te stellen.
Voor de toepassing van deze clausule 4.4 gelden normale kantooruren van 09.00 tot en met 17.00 uur (Britse tijd) op werkdagen.

4.5 Mondra garandeert niet dat:
(A) Uw gebruik van de Diensten zal ononderbroken en foutloos zijn;

(B) de Diensten en/of de informatie die u via de Diensten verkrijgt, aan uw vereisten voldoen; of

(C) De Software of de Diensten vrij zullen zijn van kwetsbaarheden of virussen.
4.6 Mondra is niet aansprakelijk voor vertragingen, mislukte leveringen of enig ander verlies of schade als gevolg van de overdracht van gegevens via communicatienetwerken en -faciliteiten, waaronder internet. U erkent dat de Diensten onderhevig kunnen zijn aan beperkingen, vertragingen en andere problemen die inherent zijn aan het gebruik van dergelijke communicatiefaciliteiten.

4.7 Mondra garandeert dat zij over alle benodigde licenties, toestemmingen en vergunningen beschikt en zal blijven beschikken die nodig zijn voor de nakoming van haar verplichtingen onder de Overeenkomst.

4.8 Mondra zal regelmatig back-ups van Uw Productgegevens uitvoeren. In het geval van verlies of schade aan Uw Productgegevens, behalve wanneer het verlies van Uw Productgegevens een schending van clausule 13 vormt, is Uw enige en exclusieve rechtsmiddel tegen Mondra dat Mondra redelijke commerciële inspanningen levert om de verloren of beschadigde Uw Productgegevens te herstellen vanaf de laatste back-up van dergelijke Uw Productgegevens die door Mondra wordt bijgehouden. Mondra is niet verantwoordelijk voor verlies, vernietiging, wijziging of openbaarmaking van Uw Productgegevens veroorzaakt door een derde partij (behalve die derde partijen die door Mondra zijn ingehuurd om diensten te verlenen met betrekking tot het onderhoud en de back-up van Uw Productgegevens, waarvoor Mondra volledig aansprakelijk blijft).

4.9 Mondra behoudt zich het recht voor om de Overeenkomst en/of de Diensten te wijzigen indien dit nodig is om te voldoen aan toepasselijke wet- of regelgeving. Mondra zal u in een dergelijk geval hiervan op de hoogte stellen.

4.10 Mondra zal alle redelijke inspanningen leveren om te voldoen aan de uitvoeringsdata die in de e-mailbevestiging zijn gespecificeerd, maar dergelijke data zijn slechts schattingen en het niet uitvoeren van de Services op dergelijke data geeft U niet het recht om de Overeenkomst te beëindigen. U stemt ermee in dat Mondra niet aansprakelijk is voor vertragingen of fouten die geheel of gedeeltelijk door U of een Leverancier en/of andere gerelateerde partij worden veroorzaakt, inclusief vertragingen of fouten in de levering van gegevens, informatie of services.

5. Gebruikersabonnementen

5.1 Behoudens clausule 5.3 is uw Gebruikersabonnement beperkt tot maximaal vijf.

5.2 U verbindt zich ertoe dat:
(A) het maximale aantal Geautoriseerde Gebruikers dat U machtigt om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van het Platform, mag het aantal geautoriseerde Gebruikersabonnementen niet overschrijden;

(B) U zult niet toestaan of dulden dat een Gebruikersabonnement door meer dan één individuele Geautoriseerde Gebruiker wordt gebruikt;

(C) Elke Geautoriseerde Gebruiker zal een veilig wachtwoord bewaren voor zijn gebruik van het Platform, en elke Geautoriseerde Gebruiker zal zijn wachtwoord vertrouwelijk houden; en

(D) U dient een schriftelijke, actuele lijst bij te houden van de huidige Geautoriseerde Gebruikers en deze lijst onmiddellijk aan Mondra te verstrekken op schriftelijk verzoek van Mondra.
5.3 Als u extra gebruikersabonnementen wilt aanschaffen, moet u Mondra schriftelijk op de hoogte stellen. Mondra zal een dergelijk verzoek voor extra gebruikersabonnementen evalueren en u antwoorden met goedkeuring of afwijzing van het verzoek en bevestiging van de verschuldigde extra kosten. Wanneer Mondra het verzoek goedkeurt en onder voorbehoud van betaling van dergelijke extra kosten, zal Mondra de extra gebruikersabonnementen binnen 14 dagen na goedkeuring van uw verzoek activeren (en de "kosten" worden geacht dienovereenkomstig te zijn verhoogd).

6. Beperkingen op het gebruik van de diensten

6.1 U mag tijdens uw gebruik van de Diensten geen virussen of materiaal openen, opslaan, distribueren of verzenden dat: (a) onrechtmatig, schadelijk, bedreigend, lasterlijk, obsceen, inbreukmakend, intimiderend of racistisch of etnisch aanstootgevend is; (b) illegale activiteiten faciliteert; (c) seksueel expliciete afbeeldingen toont; (d) onrechtmatig geweld promoot; (e) discriminerend is op basis van ras, geslacht, kleur, godsdienstige overtuiging, seksuele geaardheid, handicap; of (f) anderszins onrechtmatig is of schade of letsel toebrengt aan een persoon of eigendom. Mondra behoudt zich het recht voor, zonder aansprakelijkheid of afbreuk aan haar overige rechten, uw toegang tot materiaal dat in strijd is met de bepalingen van deze clausule, uit te schakelen.

6.2 Het is u niet toegestaan:
(A) behalve zoals vereist door enig toepasselijk recht dat niet kan worden uitgesloten door overeenkomst tussen de partijen, of voor zover uitdrukkelijk toegestaan onder de Overeenkomst:
(i) proberen om de Software geheel of gedeeltelijk te kopiëren, wijzigen, dupliceren, afgeleide werken van te maken, te framen, te spiegelen, opnieuw te publiceren, te downloaden, weer te geven, te verzenden of te distribueren in welke vorm of op welke media dan ook of op welke manier dan ook; of

(ii) proberen de Software geheel of gedeeltelijk te decompileren, reverse compileren, disassembleren, reverse engineeren of op een andere manier terug te brengen tot een voor mensen waarneembare vorm; of
(B) toegang krijgen tot de gehele of een deel van de Software om een product of dienst te bouwen die concurreert met de Diensten; of

(C) de Diensten gebruiken om diensten aan derden te verlenen; of

(D) de Diensten in licentie geven, verkopen, verhuren, leasen, overdragen, toewijzen, distribueren, weergeven, openbaar maken of anderszins commercieel exploiteren, of de Diensten anderszins beschikbaar stellen aan derden, met uitzondering van de Geautoriseerde Gebruikers; of

(en) proberen toegang te verkrijgen tot de Software of het Platform, of derden helpen toegang te verkrijgen tot de Software of het Platform; of

(F) een virus of kwetsbaarheid in het netwerk en de informatiesystemen van Mondra introduceren of de introductie daarvan toestaan.
6.3 U dient alle redelijke inspanningen te leveren om ongeautoriseerde toegang tot of gebruik van de Software en het Platform te voorkomen en Mondra onmiddellijk op de hoogte te stellen van dergelijke ongeautoriseerde toegang of gebruik.

7. Uw verplichtingen

7.1 U moet:
(A) Mondra alle noodzakelijke toegang tot informatie en medewerking te verlenen die Mondra redelijkerwijs nodig heeft om de Diensten te kunnen leveren;

(B) ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat alle informatie die u rechtstreeks aan Mondra verstrekt, volledig en juist is, en ons redelijkerwijs inspannen om die informatie actueel te houden;

(C) alle benodigde licenties, vergunningen en toestemmingen die vereist kunnen zijn voor de Diensten verkrijgen en behouden vóór de datum waarop de Diensten moeten beginnen;

(D) voldoen aan alle toepasselijke wetten met betrekking tot de Overeenkomst; en

(en) is, voor zover toegestaan door de wet en tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in de Overeenkomst, als enige verantwoordelijk voor het verkrijgen, onderhouden en beveiligen van haar netwerkverbindingen en telecommunicatieverbindingen van haar systemen naar het Platform, en voor alle problemen, omstandigheden, vertragingen, leveringsfouten en alle andere verliezen of schade die voortvloeien uit of verband houden met uw netwerkverbindingen of telecommunicatieverbindingen of die worden veroorzaakt door het internet.
7.2 Indien de nakoming door Mondra van een van haar verplichtingen uit de Overeenkomst wordt verhinderd of vertraagd door een handeling of omissie van U, Uw werknemers, agenten of Geautoriseerde Gebruikers, of doordat U een relevante verplichting niet nakomt (Verzuim):
(A) zonder beperking of aantasting van enig ander recht of rechtsmiddel dat haar ter beschikking staat, heeft Mondra het recht om de uitvoering van de Diensten op te schorten totdat U het Verzuim hebt verholpen, en om zich op het Verzuim te beroepen om haar te ontheffen van de uitvoering van enige van haar verplichtingen in elk geval voor zover het Verzuim de uitvoering door Mondra van enige van haar verplichtingen verhindert of vertraagt; en
(B) Mondra is niet aansprakelijk voor kosten of verliezen die u lijdt of lijdt en die direct of indirect voortvloeien uit het niet of met vertraging nakomen door Mondra van haar verplichtingen zoals uiteengezet in dit artikel 7.2.
7.3 U mag zich niet verzetten tegen of proberen te voorkomen dat uw leveranciers diensten van Mondra afnemen.

8. Kosten

8.1 Mondra brengt momenteel geen kosten in rekening voor het leveren van de Services. Mondra behoudt zich echter het recht voor om in de toekomst een vergoeding of kosten voor de Services in te voeren en/of betaling van vergoedingen of kosten te eisen in ruil voor de levering van verbeterde of aanvullende functies. In dergelijke omstandigheden zal Mondra de procedure hanteren die is uiteengezet in clausule 8.2.

8.2 Indien Mondra van plan is om in de toekomst een vergoeding of kosten voor de Diensten in te voeren en/of betaling van vergoedingen of kosten te eisen in ruil voor de levering van verbeterde of aanvullende functies (in beide gevallen een Wijziging), zal Mondra U een kennisgeving sturen, waarin ten minste het volgende is opgenomen:
(A) een beschrijving van de Wijziging;

(B) details over het effect van de voorgestelde Wijziging op de Diensten en/of eventuele toepasselijke kosten;

(C) wijzigingen in andere voorwaarden van de Overeenkomst;

(D) het tijdsbestek waarbinnen u de wijziging moet accepteren of afwijzen; en

(en) voorziening voor ondertekening door U en Mondra.
8.3 Indien, na ontvangst van een kennisgeving krachtens artikel 8.2, het volgende gebeurt:
(A) U gaat akkoord met de voorwaarden van die kennisgeving. U en Mondra ondertekenen deze kennisgeving en die ondertekende kennisgeving wijzigt de Overeenkomst;

(B) Indien u de voorwaarden van die kennisgeving verwerpt of indien u binnen de vereiste termijn geen reactie aan Mondra verstrekt, kan Mondra, onverminderd enig ander recht of rechtsmiddel waarover zij beschikt, de Overeenkomst beëindigen door U een schriftelijke opzegtermijn van één maand te geven.

9. Gegevens- en intellectuele eigendomsrechten

9.1 Mondra erkent dat uw productgegevens vertrouwelijke informatie van u (of uw licentiegevers) vormen en (onder voorbehoud van clausule 9.2) zal Mondra uw productgegevens uitsluitend gebruiken voor het leveren van de diensten of zoals toegestaan door clausule 9.6 of clausule 13.

9.2 U verleent Mondra een volledig betaalde, niet-exclusieve, royaltyvrije, niet-overdraagbare licentie om: (a) uw productgegevens te verwerken voor zover nodig om (i) milieueffectrapportages voor de eigenmerkproducten, (ii) verfijnde impactrapportages voor de huismerkproducten en (iii) geanonimiseerde gegevens te berekenen, produceren of anderszins te bepalen; en (b) alle materialen die u aan Mondra verstrekt gedurende de looptijd van de Overeenkomst te kopiëren en te wijzigen met als doel de diensten aan u te leveren.

9.3 U erkent dat Mondra en/of haar licentiegevers alle intellectuele eigendomsrechten bezitten met betrekking tot:
(A) de Software en het Platform; en

(B) de milieu-impactstatistieken en verfijnde impactstatistieken.
Behalve zoals uitdrukkelijk hierin vermeld, verleent de Overeenkomst U geen intellectuele eigendomsrechten op, krachtens of met betrekking tot de Software, het Platform of de Environmental Impact Metrics of de Refined Impact Metrics.

9.4 U erkent dat de relevante Downstream Brand Owner de Intellectuele Eigendom in de Downstream Brand Owner Data bezit. Behalve zoals uitdrukkelijk hierin vermeld, verleent deze Overeenkomst U geen Intellectuele Eigendomsrechten op, onder of met betrekking tot de Downstream Brand Owner Data.

9.5 Mondra bevestigt dat zij over alle rechten met betrekking tot de Software en de Diensten beschikt die nodig zijn om alle rechten te verlenen die zij pretendeert te verlenen op grond van en in overeenstemming met de voorwaarden van de Overeenkomst.

9.6 U erkent en stemt ermee in dat Mondra gegevens die zijn afgeleid van uw productgegevens mag extraheren, manipuleren, combineren of aggregeren om geanonimiseerde gegevens en/of indicatieve milieueffectstatistieken te produceren voor een type consumentenproduct, OP VOORWAARDE DAT dergelijke gegevens u (of uw klanten of uw leveranciers) niet direct of indirect identificeren. Mondra mag bijvoorbeeld bepaalde productgegevens van u extraheren en combineren met gegevens van andere klanten om indicatieve milieueffectstatistieken te produceren voor een generiek product.

9.7 Alle intellectuele eigendomsrechten in of voortvloeiend uit of in verband met de Services, inclusief de geanonimiseerde gegevens, milieu-impactstatistieken, verfijnde impactstatistieken en indicatieve milieu-impactstatistieken voor generieke producten die zijn geproduceerd met behulp van Uw productgegevens overeenkomstig clausule 9.6 (maar met uitzondering van intellectuele eigendomsrechten in door U verstrekte materialen en Uw productgegevens), berusten bij en zijn eigendom van Mondra. Mondra is vrij om dergelijke gegevens te kopiëren, gebruiken, wijzigen, distribueren, in licentie te geven of anderszins te exploiteren zonder enige beperking, inclusief binnen het Platform. Om twijfel te voorkomen, is deze clausule 9.7 alleen van toepassing op gegevens voor zover deze U, Uw klanten of Uw leveranciers niet direct of indirect identificeren.

9.8 Mondra verleent U, of zal U rechtstreeks een volledig betaalde, wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije licentie verschaffen voor het gebruik voor Uw eigen interne zakelijke doeleinden, zonder het recht om sublicenties te verlenen, van de Milieu-impactstatistieken voor de Eigenmerkproducten en de Verfijnde impactstatistieken voor de Huismerkproducten en alle andere digitale rapporten of analyses die via het Platform worden verstrekt als onderdeel van de Diensten, op voorwaarde dat, na beëindiging of afloop van de Overeenkomst, een dergelijke licentie beperkt blijft tot de Milieu-impactstatistieken, Verfijnde impactstatistieken of andere digitale rapporten en analyses die vóór beëindiging of afloop van de Overeenkomst zijn afgedrukt of gedownload van het Platform.

9.9 Niets in clausule 9.8 impliceert dat u het recht hebt om toegang te krijgen tot het Platform of om van Mondra te verlangen dat zij u kopieën verstrekt van de informatie die op het Platform staat, na beëindiging van de Overeenkomst.

9.10 U erkent dat de Environmental Impact Metrics en Refined Impact Metrics slechts indicatief zijn. Mondra garandeert of verklaart niet dat de Environmental Impact Metrics of Refined Impact Metrics nauwkeurig of volledig zijn, en U erkent dat elk vertrouwen dat U kiest om te stellen in de Environmental Impact Metrics en Refined Impact Metrics op Uw eigen risico is. U stemt ermee in dat U de naam van Mondra niet zult gebruiken of weergeven in verband met de Environmental Impact Metrics of Refined Impact Metrics op verpakkingen of ander marketingmateriaal voor of met betrekking tot de Producten, behalve voor zover schriftelijk overeengekomen met Mondra.

10. Gegevensbescherming

10.1 Beide partijen zullen voldoen aan alle toepasselijke vereisten van de Wetgeving inzake Gegevensbescherming. Deze clausule 10 is een aanvulling op, en ontslaat, verwijdert of vervangt niet, de verplichtingen of rechten van een partij onder de Wetgeving inzake Gegevensbescherming.

10.2 Partijen erkennen dat beide partijen voor de doeleinden van de Wetgeving inzake gegevensbescherming optreden als verwerkingsverantwoordelijken met betrekking tot de persoonsgegevens die tussen partijen worden uitgewisseld op grond van de Overeenkomst.

10.3 Onverminderd de algemeenheid van clausule 10.1 zorgen beide partijen ervoor dat zij over alle noodzakelijke en passende toestemmingen en kennisgevingen beschikken om de rechtmatige overdracht van persoonsgegevens die zij aan de andere partij moeten overdragen voor de duur en de doeleinden van de Overeenkomst mogelijk te maken.

11. Beperkingen van aansprakelijkheid: UW AANDACHT WORDT IN HET BIJZONDER GEVESTIGD OP DEZE CLAUSULE

11.1 Behalve zoals uitdrukkelijk en specifiek bepaald in de Overeenkomst:
(A) U bent als enige verantwoordelijk voor de resultaten die u behaalt door uw gebruik van de Services en voor de conclusies die u trekt uit dergelijk gebruik. Mondra is niet aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door fouten of omissies in informatie, instructies of scripts die u aan Mondra verstrekt in verband met de Services, of door acties die door Mondra op uw aanwijzing worden ondernomen;

(B) alle garanties, verklaringen, voorwaarden en alle andere bepalingen van welke aard dan ook die door de wet of het gewoonterecht worden geïmpliceerd, zijn, voor zover toegestaan door het toepasselijke recht, uitgesloten van de Overeenkomst; en

(C) De Diensten worden aan U geleverd op een "as is"-basis.
11.2 Niets in de Overeenkomst beperkt enige aansprakelijkheid die wettelijk niet kan worden beperkt, met inbegrip van aansprakelijkheid voor: (a) overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door nalatigheid; (b) fraude of frauduleuze verkeerde voorstelling van zaken; en (c) schending van de voorwaarden die worden geïmpliceerd door artikel 2 van de Supply of Goods and Services Act 1982 (titel en ongestoord bezit).

11.3 U stemt ermee in dat, aangezien U de Diensten gratis ontvangt, het redelijk is dat Mondra, behalve zoals bepaald in clausule 11.2, in geen enkele omstandigheid enige aansprakelijkheid heeft, inclusief nalatigheid jegens U met betrekking tot de Software of de Diensten, en dat het geen enkele garantie geeft met betrekking tot de Software of de Diensten. Om dezelfde redenen worden alle wettelijke en impliciete garanties, voorwaarden en bepalingen uitgesloten voor zover toegestaan door de wet.

11.4 Behoudens het bepaalde in clausule 11.2 stemt u ermee in dat u als enige verantwoordelijk bent voor de bescherming van uw gegevens tijdens de ontvangst van de Diensten en dat Mondra onder geen enkele omstandigheid, met inbegrip van nalatigheid, aansprakelijk is voor enig verlies of beschadiging van gegevens.

11.5 Behoudens het bepaalde in clausule 11.2 is geen van beide partijen aansprakelijk jegens de andere partij, hetzij op grond van contract, onrechtmatige daad (inclusief nalatigheid), schending van wettelijke plicht of anderszins, op grond van of in verband met de Overeenkomst, voor: (a) winstderving; (b) verlies van omzet of zaken; (c) verlies van overeenkomsten of contracten; (d) verlies van verwachte besparingen; (e) verlies van gebruik of beschadiging van software; (f) verlies van of schade aan goodwill; of (g) indirecte of gevolgschade.

11.6 U begrijpt en stemt ermee in dat u geen partij bent bij het contract tussen Mondra en uw leveranciers of klanten, en dat Mondra geen enkele aansprakelijkheid jegens u heeft voor diensten of goederen die aan uw leveranciers of klanten worden geleverd op grond van een dergelijk contract.

11.7 Deze clausule 11 blijft van kracht na beëindiging van de Overeenkomst.

12. Beëindiging

12.1 Zonder afbreuk te doen aan enig ander recht of rechtsmiddel dat haar ter beschikking staat, kan elke partij de Overeenkomst met onmiddellijke ingang beëindigen door de andere partij schriftelijk op de hoogte te stellen indien:
(A) de andere partij een wezenlijke inbreuk op de Overeenkomst begaat en (indien een dergelijke inbreuk herstelbaar is) nalaat deze inbreuk te herstellen binnen 14 dagen nadat die partij schriftelijk in kennis is gesteld van de verplichting dit te doen;

(B) de andere partij een stap of handeling onderneemt in verband met het onder curatele stellen, voorlopige liquidatie of een akkoord of regeling met haar schuldeisers (anders dan in verband met een solvabele herstructurering), het worden geliquideerd (hetzij vrijwillig of op bevel van de rechtbank, tenzij met het oog op een solvabele herstructurering), het krijgen van een curator die is aangesteld voor een van haar activa of het staken van haar activiteiten; of

(C) de andere partij de uitvoering van haar activiteiten geheel of gedeeltelijk opschort, dreigt op te schorten, staakt of dreigt op te schorten.
12.2 Bij beëindiging of afloop van de Overeenkomst, tenzij anders overeengekomen met Mondra:
(A) alle licenties die zijn verleend onder de Overeenkomst worden onmiddellijk beëindigd (behalve in de mate zoals bepaald in clausule 9.8) en U dient onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de Diensten en het Platform; en

(B) Mondra zal al uw productgegevens waarover zij beschikt, anonimiseren om ervoor te zorgen dat het redelijkerwijs niet mogelijk is om te achterhalen of deze gegevens afkomstig zijn van u, uw klanten of uw leveranciers.
12.3 Beëindiging van de Overeenkomst heeft geen invloed op de rechten, rechtsmiddelen, verplichtingen of aansprakelijkheden van de partijen die zijn ontstaan tot aan de datum van beëindiging, met inbegrip van het recht om schadevergoeding te eisen met betrekking tot een inbreuk op de Overeenkomst die bestond op of vóór de datum van beëindiging.

12.4 Alle bepalingen van de Overeenkomst die uitdrukkelijk of impliciet bedoeld zijn om van kracht te worden of te blijven bij of na beëindiging van de Overeenkomst (inclusief deze clausule 12 en clausule 13) blijven volledig van kracht.

13. Vertrouwelijkheid

13.1 Elke partij verbindt zich ertoe om gedurende de looptijd van de Overeenkomst en gedurende een periode van vijf jaar na beëindiging van de Overeenkomst geen vertrouwelijke informatie betreffende de activiteiten, zaken, klanten, cliënten of leveranciers van de andere partij aan wie dan ook bekend te maken, behalve zoals toegestaan door clausule 9, clausule 13.2, clausule 13.3, clausule 13.4 of clausule 13.5.

13.2 Elke partij mag de vertrouwelijke informatie van de andere partij bekendmaken:
(A) aan haar werknemers, functionarissen, vertegenwoordigers, onderaannemers of adviseurs die dergelijke informatie nodig hebben om de verplichtingen van de partij onder de Overeenkomst na te komen. Elke partij zorgt ervoor dat haar werknemers, functionarissen, vertegenwoordigers, onderaannemers of adviseurs aan wie zij de vertrouwelijke informatie van de andere partij bekendmaakt, zich houden aan deze clausule 13; en

(B) zoals vereist door de wet, een bevoegde rechtbank of een overheids- of regelgevende instantie.
13.3 Voor zover geautoriseerd door de relevante Downstream Brand Owner, zal Mondra de Environmental Impact Metrics die zij heeft berekend met behulp van de Downstream Brand Owner Data met betrekking tot de Private Label Products met u delen via het Platform. U stemt ermee in deze Environmental Impact Metrics vertrouwelijk te houden en ze alleen te gebruiken om te profiteren van de Services.

13.4 U kunt Mondra machtigen om de Refined Impact Metrics bekend te maken aan een of meer Downstream Brand Owners met behulp van de functionaliteit die op het Platform wordt geboden. Daarnaast is Mondra gerechtigd om aan de Downstream Brand Owners de aard van de Diensten die worden geleverd onder de Overeenkomst bekend te maken, evenals alle andere informatie of gegevens voor zover van tijd tot tijd met U is overeengekomen, of die u Mondra machtigt om te delen met een of meer specifieke Downstream Brand Owner(s) met behulp van de functionaliteit die op het Platform wordt geboden. Een dergelijke machtiging is onherroepelijk en blijft van kracht, ook na beëindiging van deze Overeenkomst.

13.5 Geen van beide partijen mag de vertrouwelijke informatie van de andere partij gebruiken voor enig ander doel dan het nakomen van haar verplichtingen uit de Overeenkomst.

14. Gebeurtenissen buiten onze controle

14.1 Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor het niet nakomen of de vertraging in de nakoming van onze verplichtingen uit de Overeenkomst als dit het gevolg is van een handeling of gebeurtenis die buiten onze redelijke controle valt (Gebeurtenis buiten onze controle).

14.2 Indien er een Gebeurtenis Buiten Onze Controle plaatsvindt die de uitvoering van onze verplichtingen onder de Overeenkomst beïnvloedt, zullen wij zo spoedig als redelijkerwijs mogelijk is contact met U opnemen om U hiervan op de hoogte te stellen en zullen onze verplichtingen onder de Overeenkomst worden opgeschort en zal de tijd voor de uitvoering van onze verplichtingen worden verlengd voor de duur van de Gebeurtenis Buiten Onze Controle. Wij zullen een nieuwe datum voor de uitvoering van de Diensten met U afspreken nadat de Gebeurtenis Buiten Onze Controle is afgelopen.

15. Communicatie tussen ons

15.1 Wanneer wij in deze Voorwaarden verwijzen naar "schriftelijk", omvat dit ook e-mail en communicatie tussen U en ons via de webchatcommunicatiefunctie op het Platform.

15.2 Alle kennisgevingen of andere communicatie die door een van ons aan de ander wordt gedaan op grond van of in verband met de Overeenkomst, moet schriftelijk worden gedaan via de webchatcommunicatiefunctie op het Platform of per e-mail.

15.3 Een kennisgeving of andere communicatie wordt geacht te zijn ontvangen: indien verzonden per e-mail of via de webchatcommunicatiefunctie op het Platform, om 09.00 uur op de eerstvolgende werkdag na verzending.

15.4 Om te bewijzen dat een kennisgeving per e-mail is verzonden, is het voldoende om aan te tonen dat de e-mail naar het opgegeven e-mailadres van de geadresseerde is verzonden.

15.5 De bepalingen van dit artikel zijn niet van toepassing op de betekening van processtukken of andere documenten in een gerechtelijke procedure.

16. Algemeen

16.1 Volledige overeenkomst. De Overeenkomst is de volledige overeenkomst tussen U en Mondra met betrekking tot het onderwerp. U erkent dat U niet hebt vertrouwd op een verklaring, belofte of voorstelling of verzekering of garantie die niet in de Overeenkomst is uiteengezet.

16.2 Toewijzing en overdracht. Wij kunnen onze rechten en verplichtingen onder de Overeenkomst toewijzen of overdragen aan een andere entiteit. U mag Uw rechten of Uw verplichtingen onder de Overeenkomst alleen toewijzen of overdragen aan een andere persoon als wij schriftelijk akkoord gaan.

16.3 Variatie. Elke variatie van de Overeenkomst heeft alleen effect als deze schriftelijk is en door U en ons (of onze respectievelijke geautoriseerde vertegenwoordigers) is ondertekend.

16.4 Afstand. Als wij er niet op aandringen dat U een van Uw verplichtingen onder de Overeenkomst nakomt, of als wij onze rechten jegens U niet afdwingen, of als wij dit uitstellen, betekent dit niet dat wij afstand hebben gedaan van onze rechten jegens U of dat U niet aan die verplichtingen hoeft te voldoen. Als wij afstand doen van rechten, doen wij dit alleen schriftelijk en betekent dit niet dat wij automatisch afstand doen van enig recht met betrekking tot een latere wanprestatie van U.

16.5 Scheidbaarheid. Elke clausule van deze Voorwaarden functioneert afzonderlijk. Als een rechtbank of relevante autoriteit beslist dat een van hen onwettig of niet-afdwingbaar is, blijven de resterende clausules volledig van kracht.

16.6 Rechten van derden. Behalve clausule 14.3 die een voordeel verleent aan, en afdwingbaar is door, een Downstream Brand Owner, heeft geen enkele andere persoon rechten om een van de voorwaarden van de Overeenkomst af te dwingen. De rechten van de partijen om de Overeenkomst te herroepen of te wijzigen, zijn niet onderworpen aan de toestemming van een andere persoon.

16.7 Toepasselijk recht en jurisdictie. De Overeenkomst wordt beheerst door het Engelse recht en wij stemmen er onherroepelijk mee in om alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met de Overeenkomst, voor te leggen aan de exclusieve jurisdictie van de Engelse rechtbanken.

17. Definities en interpretatie

17.1 In deze Voorwaarden zijn de volgende definities en interpretatieregels van toepassing:
Gelieerde onderneming(en): elke entiteit die direct of indirect een andere entiteit controleert, door een andere entiteit wordt gecontroleerd of onder gemeenschappelijke controle staat. In deze definitie heeft “controle” de betekenis die eraan wordt gegeven in sectie 1124 van de Corporation Tax Act 2010.

Overeenkomst: de overeenkomst tussen u en ons met betrekking tot de levering van de Diensten, waarin deze Voorwaarden en de E-mailbevestiging zijn opgenomen.

Geanonimiseerde gegevens: geanonimiseerde gegevens met betrekking tot een product, onderdeel, ingrediënt of proces die door ons worden gecreëerd met behulp van uw productgegevens en/of downstream merkeigenaarsgegevens.

Geautoriseerde gebruikers: uw werknemers, agenten en contractanten die door u zijn geautoriseerd om toegang te krijgen tot het Platform in overeenstemming met de Overeenkomst.

Werkdag: een dag, uitgezonderd zaterdag, zondag of een officiële feestdag in Engeland, waarop de banken in Londen geopend zijn voor zaken.

Wijziging: zoals gedefinieerd in clausule 8.2.

Standaard: heeft de betekenis die daaraan wordt gegeven in clausule 7.2.

Verwerkingsverantwoordelijke en persoonsgegevens: zoals gedefinieerd in de Wet bescherming persoonsgegevens.

Wetgeving inzake gegevensbescherming: alle toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming en privacy die van tijd tot tijd in het Verenigd Koninkrijk van kracht is, met inbegrip van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ((EU) 2016/679);
Data Protection Act 2018; de Privacy and Electronic Communications Directive 2002/58/EC (zoals bijgewerkt door Directive 2009/136/EC) en de Privacy and Electronic Communications Regulations 2003 (SI 2003/2426) zoals gewijzigd, en alle andere toepasselijke wetgeving en regelgevende vereisten die van tijd tot tijd van kracht zijn met betrekking tot het gebruik van persoonsgegevens.

Downstream merkeigenaar(s): Downstream merkeigenaarsklanten van Mondra (met uitzondering van u, indien u of uw gelieerde ondernemingen eigenmerkproducten produceren), samen met alle andere merkeigenaren die u van tijd tot tijd uitnodigen om verbinding te maken via het platform en wiens uitnodiging u accepteert.

Gegevens van Downstream Brand Owners: gegevens die door een Downstream Brand Owner aan ons worden verstrekt met betrekking tot een of meer Private Label-producten, waaronder namen van Private Label-producten, ingrediënten, namen en contactgegevens van leveranciers, inkoop, verwerkingsmethoden, verpakkingstypen en verkoopvolumes (maar die, ter voorkoming van twijfel, niet de geanonimiseerde gegevens omvatten).

E-mailbevestiging: de e-mail van Mondra aan U waarin de belangrijkste gegevens met betrekking tot de Diensten worden vermeld, zoals uitgelegd in artikel 2.

Milieu-impactstatistieken: resultaten en/of statistieken met betrekking tot een product of een onderdeel van een product (d.w.z. ingrediënten, distributie, verwerking, verpakking en detailhandel) om de milieu-impact in kaart te brengen met betrekking tot koolstof; watergebruik (gecorrigeerd voor schaarste); waterverontreiniging (d.w.z. eutrofiëringspotentieel); en biodiversiteit die voortkomt uit landgebruik.

Intellectuele eigendomsrechten: octrooien, rechten op uitvindingen, auteursrechten en naburige rechten, handelsmerken, handelsnamen en domeinnamen, rechten op vormgeving, goodwill en het recht om te procederen wegens namaak, rechten op ontwerpen, rechten op computersoftware, databankrechten, rechten om vertrouwelijke informatie (inclusief knowhow) te gebruiken en de vertrouwelijkheid ervan te beschermen, en alle andere intellectuele eigendomsrechten, in elk geval ongeacht of deze geregistreerd zijn of niet, en inclusief alle aanvragen en rechten om dergelijke rechten aan te vragen en te verkrijgen, verlengingen of uitbreidingen van dergelijke rechten en rechten om prioriteit te claimen op dergelijke rechten en alle soortgelijke of gelijkwaardige rechten of vormen van bescherming die nu of in de toekomst in enig deel van de wereld bestaan of zullen bestaan.

Mondra of wij of ons: Mondra Global Limited (bedrijfsnummer 12485878), een bedrijf geregistreerd in Engeland en Wales met statutaire zetel op 11th Floor, DMH Stallard, New Fetter Lane, 6 New Street Square, Londen, Verenigd Koninkrijk, EC4A 3BF

Eigenmerkgegevens: gegevens die u aan ons verstrekt met betrekking tot een of meer eigenmerkproducten, waaronder namen van eigenmerkproducten, ingrediënten, namen en contactgegevens van leveranciers, inkoop, verwerkingsmethoden, verpakkingstypen en verkoopvolumes (maar ter voorkoming van twijfel: hiertoe behoren niet de geanonimiseerde gegevens).

Producten van het eigen merk: alle producten die door u (of uw gelieerde onderneming(en)) op de Sites worden geproduceerd en die u of uw gelieerde onderneming(en) onder uw merk (of dat van uw gelieerde onderneming(en)) aan consumenten op de markt brengt.

Platform: het online platform op https://mondra.com, of een andere website die wij van tijd tot tijd aan U bekendmaken.

Private Label-producten: alle producten die door u op de Sites worden geproduceerd voor en/of namens een of meer Downstream Brand Owner(s).

Product: een Private Label-product of een Eigen Merk-product.

Verfijnde impactstatistieken: milieu-impactstatistieken van een privatelabelproduct, verfijnd met behulp van uw productgegevens.

Diensten: de diensten die wij via het Platform aan U leveren, op grond waarvan Mondra Milieu-impactcijfers verstrekt met behulp van Uw Productgegevens, uitgevoerd met behulp van Mondra's
gepatenteerde methodologie voor het beoordelen van de milieueffecten in alle fasen van de levenscyclus van een product, proces of dienst.

Startdatum Services: de datum waarop Mondra de Services aan U kan gaan leveren, zoals aan U meegedeeld door Mondra. De Bevestigingsmail bevat een indicatieve Startdatum Services.

Locatie: de laatste locatie waar een Product door U wordt vervaardigd, verwerkt of voorbereid voordat het wordt getransporteerd en verkocht aan Uw klant.

Software: de online softwaretoepassingen die Mondra aanbiedt als onderdeel van de Diensten.

Leverancier: een leverancier van goederen of diensten met betrekking tot een Product (direct of indirect), als onderdeel van de toeleveringsketen naar de oorsprong van een grondstof, of als onderdeel van de toeleveringsketen die zich bezighoudt met distributie en levering om Producten beschikbaar te stellen aan consumenten.

Looptijd: de looptijd van de Overeenkomst, zoals omschreven in artikel 3.

Gebruikersabonnementen: de gebruikersabonnementen waarover U beschikt en die Geautoriseerde Gebruikers het recht geven om toegang te krijgen tot het Platform en het te gebruiken in overeenstemming met de Overeenkomst.

Virus: elk ding of apparaat (inclusief software, code, bestand of programma) dat: de werking van computersoftware, hardware of netwerk, telecommunicatiedienst, apparatuur of netwerk of enige andere dienst of apparaat kan verhinderen, belemmeren of op andere wijze nadelig kan beïnvloeden; de toegang tot of de werking van enig programma of gegevens, inclusief de betrouwbaarheid van enig programma of gegevens (hetzij door het programma of de gegevens geheel of gedeeltelijk opnieuw te rangschikken, te wijzigen of te wissen of op andere wijze) kan verhinderen, belemmeren of op andere wijze nadelig kan beïnvloeden; of de gebruikerservaring nadelig kan beïnvloeden, inclusief wormen, Trojaanse paarden, virussen en andere soortgelijke dingen of apparaten.

U, Uw of Uwen: de entiteit die zich registreert en de levering van de Diensten via het Platform aanvraagt, onderworpen aan deze Voorwaarden.

Uw productgegevens: alle gegevens die u ons verstrekt met betrekking tot private label-producten namens uzelf via het platform, waaronder ingrediënten, namen en contactgegevens van leveranciers, inkoop, verwerkingsmethoden, verpakkingstypen en verkoopvolumes (maar ter voorkoming van twijfel: hiertoe behoren niet de geanonimiseerde gegevens) en alle eigenmerkgegevens die u van tijd tot tijd aan ons verstrekt.

Uw leverancier: een leverancier van u.
17.2 Interpretatie: In de Overeenkomst: (a) is een verwijzing naar een wet of wettelijke bepaling een verwijzing naar deze zoals gewijzigd of opnieuw vastgesteld. Een verwijzing naar een wet of wettelijke bepaling omvat alle ondergeschikte wetgeving die is gemaakt op grond van die wet of wettelijke bepaling; (b) alle woorden die volgen op de termen, waaronder, omvatten, in het bijzonder, bijvoorbeeld of een soortgelijke uitdrukking, worden uitgelegd als illustratief en beperken de betekenis van de woorden, beschrijving, definitie, zinsnede of term die aan die termen voorafgaan niet; (c) een verwijzing naar schriftelijk of geschreven omvat e-mail; (d) de E-mailbevestiging maakt deel uit van de Overeenkomst. Elke verwijzing naar de Overeenkomst omvat de E-mailbevestiging; (e) indien er een conflict of inconsistentie is tussen deze algemene voorwaarden en de E-mailbevestiging, heeft de E-mailbevestiging voorrang; en (f) een verwijzing naar een persoon omvat een natuurlijke persoon, een rechtspersoon of een niet-opgerichte instantie (ongeacht of deze een afzonderlijke rechtspersoonlijkheid heeft).

    • Related Articles

    • Algemene voorwaarden website

      GEBRUIKSVOORWAARDEN WEBSITE LEES DEZE ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U DEZE SITE GEBRUIKT Wat staat er in deze voorwaarden? Deze voorwaarden beschrijven de regels voor het gebruik van onze website https:\\mondra.com (onze site). Wie wij ...
    • Mondra Privacybeleid

      Welkom bij het privacybeleid van Mondra. Mondra respecteert uw privacy en zet zich in om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Dit privacybeleid legt uit welke soorten persoonlijke gegevens we kunnen bewaren of verwerken, uw privacyrechten en hoe ...
    • Mondra's leveranciersgedragscode

      Deze gedragscode voor leveranciers is van toepassing op elke organisatie die ( i ) een contract met Mondra heeft om goederen of diensten aan Mondra te leveren, (ii) een contract met Mondra heeft met als doel om Mondra-klanten te bedienen, of (iii) ...